Location Scouting Sweden

In this thread we keep relevant locations and communication with locations logged for the ART Global Gathering in Sweden.

Skeppsudden

Got the contact info through Hampus who knows Theodor Nordenskjöld, the son of the owner of Skeppsudden. I personally think this place is amazing for now or future events.

Website: http://www.skeppsudden.com

Location: https://goo.gl/maps/qq37KQyAUMUjMG1q9

Contact so far: Called and was referred to write an email. Did not get any response yet

Brevik

A summer scout place, where a group of burners celebrated midsummer, usually busy during the summer months. Directly on the water. Right now actually the hottest option, now that I read the e-mail and it says that they have time after vecka 31 (02.08.2021) → So we could have the gathering Mid-August.

Website: https://brevik.kfum.se

Location: https://goo.gl/maps/PBD7DfQggxajGURh6

Contact so far:

Hej Diana!
Lisa heter jag och arbetar på KFUM Breviks Kurs- och Lägergård. Jag hörde från Nicklas Wallberg att du är intresserad av att hyra Brevik under nästa år – kul! Som Nicklas skrev så är sommarlovet (vecka 24-31) vikt för våra egna sommarläger men andra tider så är ni varmt välkomna! Är det en helg som gäller eller hur lång period? Helpension eller självhushåll? När på året är det intressant? Just helgerna bokas nu så vill ni ha datum att välja mellan behöver vi titta på det.

Hej Lisa,

Tack så mycket för snabbt svaret. Ja, vi är super interesserad. Nu tittar jag på kalendern och under om ni hade möjlighet att hyra Brevik någonstans mellan vecka 32 och 34. Det vore mest intressant för oss det här året.

Liten om oss:

Vi vill arrangera en kommunikationsfestival kring “Authentic Relating” och vill bjuda in 100 - 150 personer. Vi ska ha olika mindre workshops samtidig under dagar, lite dans under kvällar och en fest i slutet av eventet. Vi har tänkt att 5 dagar, som inkluderar en helg skulle vara perfect, men vi är öppna för andra förslag. Allt annat befinner sig fortfarande i planeringssteget eftersom vi vill anpassa oss lite till det som är rymligt och möjligt på plats vi hyra för eventet.
Jag ser framåt att prata mer om planerna. Vi kan gärna ringa varandra, om det känns enklare för dig för att prata om detaljerna, Som Nicklas nämnde (tror jag), jobbar jag mest på nätterna, så jag kan prater efter 18:00. Mitt nummer är 0762216366.
Tack igen, jag hoppas språket var tillräcklig tydligt, jag försöker mitt bästa med svenska, men vi kan alltid byta till engelska om du fördrar.
Vi hörs snart,
Diana

Hej!
Som det ser ut just nu så har vi möjlighet att ta emot er någon av de veckorna. Vill ni köpa maten av oss eller laga den själva? Det kommer spela roll för vilken av veckorna vi kan erbjuda. Det bästa vore ju sen om du har möjlighet att komma till Brevik så kan vi gå runt och titta på lokalerna så du ser vad det finns för möjligheter.

Hej!

Generelt tenderar jag att vilja erbjuda mat, så deltagaren kan har mer tid tillsammans och gemensamt måltider. Det är viktig med gott och nyttigt mat.

Jag är medveten om att vi har ganska många vegetarianer, veganer och köttätare, så är det mögligt att erbjuder alla tre mat varianter, om vi skriver ner hur många av varje det finns?
Men vi kan också tänka os att laga själv eller organisera hjälp som stöttar oss. Jag kommer gärna och titta på lokalerna. Har du tid nästa vecka torsdag-söndag?
Har du kanske preliminära boknings perioder och priser med informationen du har nu?
Mvh,
Diana

Björnbaka

This is a nice retreat center that I contacted, this might be especially interesting for ART level 3 course in Sweden not to far from Stockholm, so I am going to add it here, after all we have found it. Might go and visit after New Years.

Website: https://www.bjornbacka.se

Location: https://g.page/bjornbacka?share

Contact so far:

Hej Ludvig,
Det tog lite tid att komma igång med att skriva till dig.
Olle gjorde presis skilten till Björnbacka på Blivande och jag blev nyfiken eftersom jag ska börjar arranger event för ART international, har du hört av dem? Första event ska vara en. 100 pers. festival med authentic relating. Vad tänker du om det?
Det kan också vara att vi skulle gärna arrangera retreats och veckokurser i framtiden hos er, som har mindre deltagare (30-50).

Ludivg:
Hej Diana, låter som ett kul upplägg! vas sägs om att ses IRL och tala om det? kanske på plats ute på Björnbacka…

Hej Ludvig! Tack för snabba svaret, det tåg mig en liten stund att svara.
Det kommer vara lite svårt för mig att komma innan jul på grund av en ögonoperation. Jag skulle dock gärna hälsa på efter årsskiften. Ser framåt att prata personligen om möjligheterna. Tack och god jul

You can also look into places like Mundekulla.